Historie

Vikings Hardenberg werd opgericht in 2020. De vereniging ontstond in 1976 als: B.V. Second Dribble.


Een aantal enthousiaste jongens van de Chr. MAVO aan de Gramsbergerweg in Hardenberg, vonden basketbal zo leuk, dat ze graag een vereniging wilden oprichten. Er werd in het begin alleen getraind en af en toe een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld. Bij de club, die vooral door jongeren was aangezwengeld, kwamen ook al gauw oudere leden spelen.

Zo werd op 16 februari 1977 officieel Basketbalvereniging Second Dribble opgericht en was daarmee één van de eerste basketbal
verenigingen in de regio Hardenberg. De basis van de vereniging is de jeugd geweest. Dat is vandaag de dag nog altijd zo en daar zijn we trots op. Toch deden de senioren het ook niet onverdienstelijk. In seizoen 1992 wist het, eerste damesseniorenteam door te dringen tot de Eerste Divisie.

Ook werden de halve finales van de beker bereikt. In de jeugd promoveerde het jongenskadettenteam vanuit de Afdelingsklasse naar de Rayonklasse en was daarmee het eerste jeugdteam dat op dit niveau speelde. Bovenstaande successen hadden tot gevolg dat in 1992 het eerste damesseniorenteam sportteam van het jaar werd en dat jeugdspeler Nitzan Hadash (later in nationale selectie) tot sportman van het jaar in de Gemeente Hardenberg werd benoemd.

Bij Vikings draait het om

gezelligheid

Sportiviteit

ambitie

kunnen we van elkaar aan